Anlıyorum Anlatıyorum Yazarlarla Söyleşiyorum Projemiz

Proje hakkında

Öğrencilere severek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla seçilen eğlenceli ve düşünme becerilerini geliştirici kitaplar, okuma sonrasında eleştiri, tartışma, yorumlama gibi tekniklerle öğrenciler tarafından değerlendirilecektir. Afiş, tasarın yarışmaları düzenlenecektir. Son olarak okunan kitabın yazarı ile imza günü ve söyleşi düzenlenecektir.

02.12.2021 245

Proje hakkında

02-12-2021

-Öğrencilere severek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,

-Eleştirel düşünme becerileri geliştirmelerini sağlamak,

-Öğrencilerin aktif öğrenmelerini sağlamak,

-Hayal dünyalarının gelişmesini sağlamak,

-Tartışma, yorumlama, drama gibi yöntem ve tekniklerin etkin kullanımını sağlamak,

-Yazarlar ile söyleşi yaparak okudukları ile ilgili farkındalık oluşturmak,

-Öğrencilerin küçük birer yazar olma yolunda kendi kitaplarını yazmalarını sağlamak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Etkinliğimiz 8 Kasım 2021 tarihinde başlayıp 28 Mart tarihinde son bulacaktır.

Dörder haftalık süreç içerisinde ortak ürünler oluşturmak adına seçilen ortak çocuk kitapları ile ilgili eleştiri, yorumlama, 5N1K, drama, hikaye yazma, resim, afiş, yazar ile söyleşi, imza günü gibi etkinlikler yapılacaktır.

-Kitap okuma alışkanlığı kazanmaları,

-Kitapların eğlenceli ve keyifli dünyalarını keşfetmeleri,

-Yazarlar ile buluşarak geleceğe yönelik mesleki farkındalık kazanmaları,

-Eleştirel düşünme becerileri kazanmaları,

-Türkçeyi doğru ve etkili konuşma becerileri kazanmaları,

-Hayal dünyalarının gelişmesi,

-Drama etkinlikleri ile kendilerini ifade etme becerileri, topluluk önünde konuşma becerilerinin gelişmesi,

-Yazma becerilerinin gelişmesi beklenmektedir.